divendres, 8 de juny del 2007

Publicitat electoral

Voldria fer una crítica, al teu partit i a tots els del poble, que per lo vist fan el mateix. Em pareix prou mal com actueu a l´hora de fer-vos publicitat. Pegueu cartells a tot arreu, sense mirar pèl. Ho feu a part del mobiliari urbà: torres de llum, contadors, etc… A murs, pareds, etc… Acaben les el.leccions, i ahí es queda la “merda”, i perdó per l´expressió. N´hi ha una parcanta, per posar un exemple, de no sé quina formació política, al costat de una palmera de les que donen entrada al poble pel pont. Albuixec està plé de cartells pegats per tot a reu, que ningú lleva, o que com a molt se mig arranquen. I jo et pregunte, a tu i per extensió a tots els partits polítics del poble: que penseu fer per a solucionar el tema?. Heu demanat permís per a fer-ho en molts dels llocs, alguns privats, on s´ha fet? Sou conscients de la “gràcia” que els feu a les persones a les que pegueu propaganda en les seues propietats privades sense avisar? Vaig llegir un Bid´A on es criticava (per a mi encertadament) el fet de posar un llençol a l´entrada de la rotonda del poble diguent que fulanito es casava i després ahí es quedava, una volta passada la data assenyalada… I jo et pregunte: no és hipòcrita el que opines això i després tu faces el mateix multiplicat per 100 arreu del poble amb motiu de les eleccions? De veritat cregueu que el fet de vore un cartell pegat a una pared pot fer que una persona es senta identificada amb un partit polític? Hem pareix prou greu que “Els Verds”, que es puposa que deuen mirar prou per la neteja del poble, tant a nivell del terme com del poble, enguarren el poble d´eixa forma. I dit açò, torne a repetir que és una crítica per a tots els partits, perquè tots heu fet el mateix. Us demane que aplegueu a un acord tots, per a les pròximes eleccions. Netejeu el poble de lo que heu embrutat, compreu pissarres de fusta, com per exemple han fet en altres pobles. Al acabar les eleccions guardeu-les i per a la pròxima vegada serveixen.

F. Guillén

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé, per a tú per escriure aquest comentari tan encertat com a crítica i, molt bé, a EU per publicarlo sent part implicada. Sempre és agradable saber que encara hi ha gent honesta.

Anònim ha dit...

Estic totalment d´acord. N´hi han pobles veïns on al dia següent de les eleccions estava tot com abans. Heu passat per Massalfassar, per exemple? Quan passeu, fixeu-vos: ni rastre d´absolutament res. Per què ací els polítics no són capaços de ser una miqueta més cívics? Espere que amb la mateixa pressa que eixireu a plagar el poble de cartells, que pareixia que s´acabara el món, ara tingau la decència de llevar-los. De moment, ja ha passat mig mes i res de res. Sembla que la pressa per a despegar-los no és la mateixa que n´hi havia per a pegarlos. Quina poca vergonya! Espere i demane que al menys EU ho faça en breu, i que per a les pròximes eleccions prenga nota, EU i tots els demés partits...

Anònim ha dit...

Sí, molt lamentable sí que és, sí... Jo no crec que siga tan difícil evitar-ho. Posseu 4 pissarres a cada entrada del poble: 1.- al baixar del pont 2.- per l´entrada de la rotonda 3.- per l´entrada de la capella, venint des de Meliana 4.- per l´asil nou. En cada pissarra que cada partit pose un cartell, per davant i per darrere. Tot el món del poble vora el cartell, ja que estan quinze dies i estarien totes les entrades cubertes. I si no vos val aquesta solució, gasteu la que vulgau, però no deixeu el poble com ara està, perquè és senzillament LA-MEN-TA-BLE. Et demane com a votant teu, que al menys netejes el que EU ha embrutat sense cap mirament, i que faces el possible perque els demés partits facen el mateix amb la seua publicitat.

Anònim ha dit...

Té raó este home /dona, i el cas és que del PP i del Coalició Valenciana no n´hi ha publicitat visible, o si n´hi ha és molt poca. I ben greu que em sap dir-ho, però és així. En canvi els de esquerres s´heu lluit. La Conxeta esta del Bloc s´ha passat un pelet, i els del PSOE i vosaltres tampoc s´heu quedat curts. Estic amb els companys que ja han opinat. Tingau un poc de decència i netejeu el que heu enmerdat. Estaveu esperant a pegar cartells com els corredors dels 100 metres als jocs olímpics... I ara que ja han passat les eleccions, què? S´heu tornat coixos? No se us veu massa pressa en netejar, si es que penseu fer-ho... Jo també espere que a l´any que ve tingau dos dits de front TOTS, i si voleu fer el mateix, ho feu a les pareds de la vostra casa, i no a les cases dels demés ni al mobiliari urbà. Açò no és la jungla...

Anònim ha dit...

Sembla mentida quant de purisme, ecologisme i tant d'anonimat. Els que realment és hipòcrita és que s'amaguen alguns darrere dels anònims per criticar. Els que no critiquen que hi ha cartells de miguel Bose, del circo mundial o del sumsum corda. Els que no critiquen a alguns critiquen als que accepten la crítica. No són tots iguals i ací arremeteu contra aquells que accepten la crítica.
Molt bonic.

Anònim ha dit...

Bé, he llegit açò de la publicitat, i voldria donar la meua opinió, especialment a la tal bea. Com voràs, també posa "anònim dijo", i senzillament és per que no tinc ganes de registrar-me, ni més ni menys, com supose que li passa a la gran majoria de gent. De totes formes pareix que per a tu el fet de que pose Pepe o Maria trau a qualsevol de l´anonimat. El meu és Jose, si això té serveix d´algo. Ara ja qualsevol sap qui sóc, com et passa a tu al posar Bea, no? En fi, sense cometaris... Per cert, que qui donava l´opinió inicial posava fins i tot el cognom.

I fas referència a l´ecologisme, i jo et pregunte, si "Els Verds" no ho són, qui ho són?. A qui li tenim que demanar que neteje el que ha embrutat sino al qui ho ha fet en part, i a qui duu la bandera de l´ecologisme?.

S´estan fent crítiques constructives, s´opina sobre algo que està malament, i que supose que fins i tot tu ho reconeixeràs, i la gent està donant idees per a solucionar-ho. Es donen noms de pobles on no passa, es propossen solucions, i en definitiva, s´intenta millorar. Però clar, com que el circ també fica cartells, doncs posen-me tots, no?. L´ultim que apague la llum, no?... Clar que sí, això és ser raonable i tindre dos dits de front. A mi m´han posat un cartell d´un partit polític a una propietat privada meua, i l´he tingut que despegar, i no he denunciat al partit que ho ha fet, però crec que es pot evitar, i per a això esta gent està aportant idees, no per a dir que si el circ en posa 5 cartells, jo en pose 10. Com diu un que a opinat abans, açò no és la jungla. Es que et tenen que posar un cartell del PP a la porta de casa per a que canvies d´opinió o què?

Ningú està remetent contra EU, fonamentalment perquè en tot moment s´ha dit que són tots els partits polítics, i en segón lloc perquè al menys les crítiques i propostes s´han publicat, el que diu molt a favor de qui duu la web. Molt trist seria que no ho fera, i que li contestara a qui a començat la crítica, que com el circ també o fa, ell no va a ser menys. Això sí que sería penós. EU deu d´acceptar les crítiques i les palmadetes a l´esquena, a això se li diu democràcia. Per a mi un 10 al moderador d´este blog per com duu el tema, encara no et posaria la mateixa nota a tu, bea...

Julián ha dit...

Hola, buenas noches. Sólo decirle a "bea" que me parece fatal que no sepa entender una crítica constructiva como esta. Creo que es evidente que se ha hecho mal por parte de todos los partidos políticos, y que es algo que debería evitarse en el futuro. Ya me sorprende que no estés de acuerdo con eso.

No me deja menos sorprendido el tema del anonimato. Mira, en los 2 comentarios que hay, por ejemplo, de la noticia anterior, la gente firmó también como anónima, y nadie dijo nada. Eso son chorradas. Sabes tú quien es alguien por que escriba un nombre, que además igual no es ni el suyo?

Pero lo que me deja absolutamente estupefacto es tu respuesta de que como no sé quien lo ha hecho mal, pues ya también puedo hacerlo mal o peor. En fin, increíble pero cierto, la verdad es que he tenido que leer dos veces tu comentario para creérmelo. Pues nada, como el gobierno anterior lo hizo mal, vamos a hacerlo nosotros igual o peor, no, bea?. Según tu regla de tres, el pueblo funciona así, verdad? Como dicen los ingleses: NO COMMENT!!!

Anònim ha dit...

Una cosa es una crítica i l'altra es una crítica sesgada. Senyorets ( o senyoretes, encara que pel to dels vostres comentaris segur que sou uns machitos).
De tota manera us ve bé aquesta web per clavar-vos amb els que tracten de canviar coses.
Clar que podria estar més net el poble, però d'ahi a que la responsabilitat recaiga sobre alguns, en va molt.
Com deia abans ningu de vosaltres li ha cridat a cap fonanero, ferrer, electricista, reparador de TV per dir-li que és un guarro per deixar els seus adhessius pegats per canals, faroles, portes o demés i veniu ací a exigir.
Quants de voslatres li penseu escriure al BLOC, al PSOE, al PP, a CV o a qui siga que assumisca la seua responsabilitat també?
Netejareu la merda que deixareu al sopar del Corpus?
A banda de reflexions del tot correctes com les que fa Guillen primer podrieu mirar-vos abans de llançar pedres.
Per cert, algú sap si hi ha traballadors o treballadores de l'ajuntament que es dediquen a la neteja urbana?

Anònim ha dit...

Bueno, yo ya sólo quería dejar un último comentario sobre esto, y creo que con eso ya vale, porque hay otras cosas más importantes. Dejo la última palabra a bea.

1) La crítica no es sesgada: no se cita a EU, se cita a TODOS los partidos políticos. Si no se habla de los cerrajeros y todos los demás que dices, igual es porque el comentario abierto se llama “Publicitat e-lec-to-ral". No mezclemos temas, por favor.

2) El tema de “machitos” creo que sobra, nadie que yo sepa te ha descalificado. Muestra un poco de respeto, por favor.

3) Veo que hemos cambiado la frase de “como el circo pone carteles, los políticos también pueden”, por la de “como los cerrajeros y los fontaneros ponen, los políticos también pueden”. En fin, como el compañero: No comment!.

4) Dame la web del BLOC, PSOE, PP o CV y les escribiré los mismos comentarios encantado. Tal vez si no se ha hecho antes sea porque no tienen, cosa que al menos EU, afortunadamente para todos nosotros, sí tiene. O tal vez sea porque si existe, la gente no la conoce, como podría ser mi caso.

5) Yo nunca he ido a una cena del Corpus, no sé si el resto de la gente que ha opinado ha ido o no. No obstante, se suele decir todo el mundo es inocente hasta que se demuestra lo contrario, y si no sabes que los demás que opinan han ido a la cena, no digas que tendrían que haberlo limpiado. Pero es que aunque alguien hubiese ido, repito que ese no es el tema. La cuestión es no dejar el pueblo así después de elecciones, no es el decir “como los del Corpus lo han hecho, yo también puedo”. Que no somos unos chiquillos de 6 años, por favor. Se trata de tener civismo, y no ensuciar si se puede evitar. Se están aportando ideas y posibles soluciones para evitarlo, pues démosles la bienvenida a esas ideas. Y si tú tienes una idea para evitarlo, sea propaganda electoral, las pegatinas de los cerrajeros, que los perros caguen en las esquinas, el Corpus, o lo que se te ocurra, pues perfecto y te agradecería que lo propusieses, porque todos saldríamos ganando. Seguro que todos podremos disfrutar de un pueblo con mejor aspecto en ese caso, y eso es lo que estamos buscando aquí.

6) No sé si hay gente en el ayuntamiento que se dedique a la limpieza urbana, pero sí sé que si podemos evitar que hagan falta, muchísimo mejor. Mejor para nuestros impuestos, porque alguien tendría que pagar a ese gente, y mejor para el aspecto de la localidad, que es donde vivimos. No es más limpio quien más limpia, sino quien menos ensucia.

Anònim ha dit...

Hola, és la primera vegada que entre a esta web, i he estat llegint tots els comentaris. M´alegre del pacte com a votant de EU, però el que jo volia preguntar és lo del tema de la publicitat electoral. Veig que el moderador sol contestar quan se´l fa referència en comentaris de la gent que opina. En canvi, no he vist res paregut amb el debat de la publicitat. Així que seré directe, on el tal F. Guillén li feia moltes preguntes. No sé si li les ha contestades en particular, potser, de totes formes, tant si és així com si no, vulgara que ens transmetera què és el que pensa de les questions que se li fan, i si pensa fer algo per a solucinar-ho. Moltes gràcies, i salutacions a tot el món.

Anònim ha dit...

Fa uns dies que vaig seguint aquests comentaris i m'agradaria també deixar els meus.
No van dirigits a ningú en particular, solament una sèrie d'idees com les que vosaltres també heu deixat.
Cadascun que agafe el que vulgui. Em sembla molt bona actitud el deixar idees per a solucionar el tema de la propaganda electoral. Estic completament d'acord.
No em sembla tan bé quan la gent comença a donar aquestes idees i ja de pas fica algun descalificatu, que si els 100 metres, que si poca vergonya, que si sou els únics, etc… EU és l'única formació en Albuixec en portar a terme una iniciativa com aquest blog, on poder exposar idees (sempre amb respecte), però vos recorde que Albuixec és prou menut com per a poder dirigir-se a cadascun dels representants de la resta de formacions polítiques i preguntar-los que van a fer referent a això. No fa falta que tinguen un blog o una web, solament heu de preguntar on viu cadascun d'ells.
Potser aquest any formacions com el PP no han posat tanta publicitat, potser per que creien que no els faria falta, però, ¿els heu exigit durant aquests 12 últims anys que ficaren en marxa alguna d'aquestes iniciatives cuant han empaperat el poble?
Estic convençut que en breu el poble estarà net de tota la publicitat, encara que en qualsevol cas, el que no pugui suportar veure aquests cartells és lliure de llevar-los. Jo, a soles, no puc aconseguir el tancament de CLH, o el desviament de l'AVE, però perfectament puc llevar un cartell si no suporte el veure'l. Això si que esta en la meva mà.
També espere que des de l'àrea de medi ambient es llance alguna mesura mes que llimitar la publicitat electoral a uns taulons, i em refereixo per exemple a ZERO publicitat en paper . Que cadascun se les apanye en el carrer amb la seva capacitat d'influir en la gent.
A veure quantes formacions recolçarien iniciatives d'aquest tipus?
Espere que no vos acarnisseu amb mi com s'ha fet amb Bea, i que sigueu capaços de veure des d'altra perspectiva encara que solament sigue mentre llegiu aquestes línies.


Saluts.

Anònim ha dit...

Bona vesprada. Bé, jo només dir que estic d´acord amb que aquest tema potser no siga massa important, està clar, però per a mi tota pedra fa pared i aplaudisc la idea de qui el comença. Només dir-li al qui havia deixat els comentaris abans dues coses: 1.- No és tan fàcil llevar un cartell sense deixar rastre a la pared, ho has probat?. Jo si. 2.- El comentari obert critica a TOTS el partits polítics, no només a EU. Jo crec que queda prou clar.
Per a seguir amb lo de crítica constructiva, jo vulguera donar una altra idea per a lo de la publicitat. Consistiria en posar una espècie de support, alambres, o com es diga, a les faroles dels principals carrers. Una vegada passades les eleccions, és algo prou fàcil de llevar, i a més a més es podria gastar més endavant per a anunciar qualsevol esdevenivemt que es faça al poble. Res més. Salut i anime a que la gent seguisca donant idees per a este tema o qualsevol altre.