dimarts, 14 de novembre del 2006

EU RECLAMA A LA DIPUTACIÓ DE VALENCIA QUE S’OPOSE AL TRAÇAT DE L’AVE A L’HORTA NORD


Josep Bort, portaveu d’EU-Entesa a la Diputació de València, proposarà una moció al proper plenari per tal que la Diputació preste assessorament jurídic als pobles de l’Horta Nord afectat pel traçat de l’AVE

El grup d’EU-l’Entesa a la Diputació de València ha preparat una moció per al proper plenari que intentarà acordar amb la resta de partits per tal que l’administració provincial rebutge el traçat de l’AVE al seu pas per l’Horta Nord.

Segons explica Bort “la línia de l’AVE suposa l’ocupació definitiva de 3.216.763 m2 de terres de cultius i d’horta i la impossibilitat de recuperar al voltant de 1.600.000 de m2 que, en teoria, s’ocuparan de manera temporal. A més, cal tenir en compte el greu impacte paisatgístic que una muralla de fins a 12 metres, en alguns del trams, suposa per a tota la superfície”

Junt a tot açò, el portaveu d’esquerres alerta sobre l’alt risc d’inundacions perquè no s’han aportat estudis que garanteixen l’adequació de l’obra, en passar per zones sensibles al risc d’inundacions. Per altra banda, “un dels impactes ambientals més greus dels Trens d’Alta Velocitat és l’impacte acústic sever que afectarà directament a la població de nuclis urbans molt propers al traçat plantejat. I també l’impacte que les noves línies d’alta tensió necessàries per alimentar les subestacions elèctriques de l’AVE.

En definitiva, EU-l’Entesa reclamarà que la Diputació de València s’opose a l’AVE en l’Horta Nord, tal i com estan fent els ajuntaments de les poblacions implicades perquè a l’impacte ambiental cal afegir “els impactes que es produiran sobre la mobilitat i la capacitat de desplaçament, sobre el conjunt de les activitats econòmiques, sobre la propietat de la terra i sobre la percepció de la població del seu propi entorn”.